Inchide

mamit.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.

TELEFON:

0723 349 088

Orice persoana juridica precum si orice persoana fizica, utililizatoare a unui echipament electric sau electronic (EEE) detine un rol activ în protejarea mediului înconjurator. Astfel ca, fiecare dintre noi avem obligatia de a contribui activ la reutilizarea, reciclarea si alte forme de valorificare a EEE.

La sfârsitul vietii de functionare, aparatele utilizate devin deseuri de echipamente electrice sau electronice (DEEE).

DEEE-urile aruncate la întâmplare sau tratate necorespunzator sunt periculoase întrucât contin substante toxice precum mercur, plumb, crom sau cadmiu. Acestea sunt nocive atât pentru mediu, cât si pentru oameni.

Pentru a proteja mediul, a revalorifica resursele si pentru a educa utilizatorii, legislatia româneasca privind gestionarea corecta a DEEE-urilor (prin Ordonanta de Urgenta 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice) prevede sanctiuni pentru orice persoana fizica sau juridica care arunca la gunoi DEEE-urile în loc sa le predea colectorilor sau centrelor de colectare special amenajate.

Calculatoarele, laptopurile, tabletele, telefoanele mobile sau orice alt echipament electric sau electronic uzat, pot fi aduse în magazinul nostru in momentul când achizitionati produse noi, din aceeasi categorie cu produsul uzat. Conform OUG 5/2015 , la furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, reprezentantul magazinului nostru este obligat sa preia DEEE în sistem "unul la unul", în mod gratuit, daca echipamentul este de tip echivalent si a îndeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate înainte de achizitionarea produsului.

Simbolul cu pubela taiata pe care îl gasiti pe echipamentele electronice si pe ambalajul acestora indica faptul ca echipamentele trebuie colectate separat de deseurile menajere. Bateriile integrate pot fi predate spre reciclare împreuna cu DEEE-ul.

 
 

 

» BUY-BACK

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.
spacer
Website detinut de MA-MI IT SOLUTIONS S.R.L.,
CIF: RO38064354, Reg.Com: J40/13922/2017